Меню
Пошук

Слов'янський тип зовнішності. Мезотерапевтичні можливості корекції вікових змін

На сьогоднішній день існує безліч методів корекції вікових змін. Кожен з них заслуговує на повагу і має свою точку застосування. Для жінок слов'янської зовнішності, які старіють за деформаційним типом, мезотерапія є базовим інструментом у вирішенні основних проблем старіння.

Правильно підібраний протокол процедури: мезококтейль, техніка запровадження – забезпечить очікуваний результат вашому пацієнту. Приваблива зовнішність завжди була одним з найважливіших критеріїв, що привертають до себе людей. Ми живемо за часів конкуренції за «місце під сонцем», де і жінки, і чоловіки намагаються відповідати визнаним стандартам нехай не краси, але привабливості. Ще півстоліття тому дозволити собі розкіш змінити зовнішність могли, мабуть, лише знаменитості, вдавшись до пластичної операції.

Потім з'явилася доступніша опція - контурна пластика, на порядок дешевше, але також дає помітні результати. Втім, згодом дедалі більше людей почали звертатися до лікарів-косметологів з одним і тим самим проханням: підтягнути, прибрати, підкоригувати. Одним словом – омолодити. Мезотерапія є важливою складовою будь-якого косметичного догляду, а у разі комплексного підходу до корекції вікових змін при деформаційному типі старіння саме мезотерапія виходить на перший план. Існують загальні особливості старіння слов'янської зовнішності. В основному, наші дівчата в юності – володарки гарного овалу, який сформований добре вираженою підшкірно-жировою клітковиною. Але з віком надлишок жирової клітковини призводить до вираженої деформації контурів обличчя з утворенням другого підборіддя, «бриль», мішків під очима і верхніх повік, що нависають. Якщо при деформаційному типі старіння одразу провести контурну пластику, особливо в середній та нижній третині, це рідко може повноцінно вирішити проблему.

Основна група філерів, з якими працюють естетисти, – гіалуронові, а вони ще більше «обтяжуватимуть» нижню третину обличчя.

Контурна пластика в даному випадку стане прекрасною завершальною процедурою всього комплексу корекції зовнішності, але, однозначно, не першорядною. Саме з мезотерапії варто розпочинати програму з вирішення основних проблем деформаційного типу старіння, до яких відносять грижові мішки під очима, зайву повноту овалу обличчя, навислу носогубну складку, друге підборіддя, і вже після проведення ліфтингу та ущільнення дерми.

ПЕРШИЙ ЕТАП МЕЗОТЕРАПЕВТИЧНОЇ КОРЕКЦІЇ: КАПІЛЯРОМЕЗОТЕРАПІЯ.

Якими б не були причини та механізми старіння, порушення мікроциркуляції є симптоматичним для всіх видів старіння. Поліпшення наповнення та швидкості кровотоку в мікроциркуляторному руслі дозволяє зняти набряклість, пастозність тканини. Відновлення венозного відтоку також покращує евакуацію продуктів метаболізму. Капіляромезотерапія – це покращення мікроциркуляції з використанням комплексних мезококтейлів, що включають ревіталізуючі інгредієнти, спільно з препаратами судинної дії – венотоніками та капіляропротекторами. Техніка введення препарату для капіляромезотерапії класична: голка довжиною 4 мм – 30 G, вкол проводиться на всю довжину голки по паравертебральній лінії між остистими відростками хребта, дві лінії вправо та вліво від серединної лінії. Ноги та руки обробляються такою самою технікою, «лампасами» по внутрішній стороні, також 2–3 лінії.

ДРУГИЙ ЕТАП: РОБОТА З НАДЛИШНЬОЮ ПІДШКІРНО - ЖИРОВОЮ КЛІТЧАТКОЮ

Препаратами вибору для мезотерапевтичного ліполізу при деформаційному типі старіння будуть непрямі ліполітики, які містять манітол, таурин, буфломедил, теофілін тощо.

Корекція грижових мішків у періорбітальній ділянці.

Періорбітальна область – особливо делікатна зона, і працювати з нею треба завжди гранично акуратно та обережно. Наявність гриж робить її ще й складною. У періорбітальній ділянці проводиться всього 4-6 ін'єкцій у кожен жировий мішечок за допомогою голки 4-6 мм - 32 G, на всю довжину голки. Витрата – не більше 0,5 мл на обидва ока. Використовуючи папульну техніку для введення препаратів із ДМАЕ, не варто забувати, що папули деякий час будуть набряклі та збільшені у розмірі. Також необхідно обережно призначати даний продукт пацієнтам з обтяженим алергологічним анамнезом. Курс: 1 раз на 5-7 днів, 4-6 процедур, 2-3 рази на рік. Пацієнта необхідно попередити, що після процедури спостерігатиметься невелика посттравматична набряклість, яка пройде за 1-3 дні. Для складних вікових пацієнтів можлива докорекція нососльозної борозни м'яким філером.

Корекція носогубної складки.

За рахунок ліполітичної мезотерапії в області носогубних складок зменшується шар гіподерми та згладжується нависання. Таким чином, у деяких випадках взагалі відпадає необхідність контурної корекції даної зони. Навислу носогубну складку слід обробляти кількома ін'єкціями непрямого ліполітика, по 4–6 вколів у кожний бік на всю довжину голки 4–6 мм – 32 G, об'ємом не більше 1 мл. Курс: 1 раз на 5-7 днів, 4-6 процедур, 2-3 рази на рік.

Корекція овалу обличчя.

Нижня третина обличчя при цьому типі старіння завжди вдячно відповідає, коли з нею працюють коктейлі з непрямими ліполітиками. Обличчя помітно худне, набуває більш чіткого, як у молодості, овалу. Тільки після зменшення обсягів підшкірно-жирової клітковини та усунення пастозності, спричиненої застійною рідиною, фахівець може приступати до контурної пластики цієї зони. Зморшки «маріонетки» у таких пацієнтів частіше утворені не заломом, а надлишком жирового прошарку в області овалу. Якщо успішно відкоригувати проблему надлишку жиру, кількість філера, що вводиться, згодом значно зменшиться. Працюючи по овалу обличчя орієнтиром служить лінія, що з'єднує кут рота з козелком вуха. Зону нижче цієї лінії вводимо голкою 13 мм – 30 G, вколи робимо на всю довжину або на половину довжини голки в залежності від товщини жирової тканини. Відстань між вколами та лініями – приблизно 1 см. Витрата на процедуру – 2,5–5 мл. Курс: 1 раз на 5-7 днів, 4-6 процедур, 2-3 рази на рік.

Корекція другого підборіддя.

Поява так званого другого підборіддя – найчастіша скарга пацієнток слов'янського типу. Мезотерапевтичний ліполіз в області другого підборіддя – це усунення надлишку підшкірно-жирової клітковини та обов'язковий етап підготовки овалу обличчя до ліфтингових процедур. Якщо друге підборіддя виражене значно, то ліфтинг цієї зони буде неможливий. Техніка: голка 13 мм - 30 G, вкол - на всю довжину або на половину довжини голки в залежності від товщини жирової тканини. Відстань між вколами та лініями – приблизно 0,5 см. Витрата на процедуру – 2–3 мл. Курс: 1 раз на 5-7 днів, 4-6 процедур, 2-3 рази на рік.

ТРЕТІЙ ЕТАП: ЛІФТИНГ ШКІРИ.

Повноцінний ліфтинг можливий лише при використанні специфічних коктейлів із ДМАЕ у комбінації з амінокислотами. ДМАЕ як попередник ацетилхоліну створює більш щільну текстуру тканини, а комплекс амінокислот сприяє неоколагенезу. Після успішного ліполізу естетист приступає до етапу підтяжки та зміцнення шкіри обличчя для досягнення ліфтинг-ефекту. Кожна наступна процедура покращує ліфтинг обличчя, їхня кількість може досягати десяти. Техніка ін'єкцій для препаратів з ДМАЕ: переважно класична голка, 6 мм – 30–32 G. Відстань між вколами та лініями – приблизно 0,5–1 см. Техніка ін'єкцій ліфтингових коктейлів у середній третині обличчя. Дуже важливо розташовувати вколи по лініях Лангера, напрямок від центру до периферії, знизу вгору. Це забезпечить адекватну ретракцію шкіри та виражений клінічний результат. Використовуючи папульну техніку для введення препаратів із ДМАЕ, не варто забувати, що папули деякий час будуть набряклі та збільшені у розмірі. Також необхідно обережно призначати даний продукт пацієнтам з обтяженим алергологічним анамнезом, особливо при несприйнятті організмом лососевої риби. Перед процедурою необхідно провести пробу у вигляді підшкірної ін'єкції та після результату оцінити можливість роботи групою цих препаратів у конкретному випадку. Витрата на процедуру: на овал – 3–5 мл, друге підборіддя – 2–3 мл. Ліфтингові процедури призначаються 1 раз на 7-10 днів і проводяться в тих областях, де раніше була проведена корекція жирових відкладень.

Техніка ін'єкцій у періорбітальній ділянці.

Що стосується періорбітальної зони, то тут для ліфтингу або, швидше за все, ущільнення дерми краще вибрати коктейль з основними амінокислотами, вітаміном С, рутином. Амінокислоти стимулюють вироблення колагенових та еластинових волокон, вітамін С добре освітлює, а в комбінації з рутином благотворно впливає на судини, що надалі зменшує ймовірність набряків і, як наслідок, повторне утворення гриж. Техніки ін'єкцій у цій зоні – мікропапульна та «наппаж», голка – 4–6 мм – 30–32 G. Витрата препаратів невелика – до 1 мл на обидва ока. Курс – 4–6 процедур, 1 раз на 5–7 днів, 2–3 рази на рік. Нижня третина обличчя за деформаційним типом завжди вдячно відповідає на коктейлі з непрямими ліполітиками. Обличчя помітно худне, набуває чіткішого овалу. Зверніть увагу, що в періорбітальній ділянці від гіалуронової кислоти в даному випадку слід відмовитися, оскільки її вологоутримуюча функція при такій симптоматиці буде недоречна, - крім того, вона ще більше посилить пастозність оброблюваної зони.

ВИСНОВОК

Таким чином, слов'янський тип зовнішності успішно піддається мезотерапевтичній корекції завдяки чітким алгоритмам, протоколам та правильно обраним мезококтейлям. Усього за 6-8 тижнів цілком можливо досягти очікуваного результату без особливо витратних процедур і без оперативного втручання, причому для отримання стійкого ефекту достатньо двох-трьох курсів на рік.


Posted in Статьи on Jul 11, 2016





Зворотній дзвінок RedConnect