Меню
Пошук

Що можна виправити хімічним пілінгом?

Проблеми обличчя, які можна прибрати хімічним пілінгом Хімічний пілінг - ефективна та популярна процедура пілінгу шкіри серед пацієнтів косметологічних клінік та салонів. Процедура і справді є дуже затребуваною. У цій статті ми розберемо, кому підходить ця процедура, які естетичні проблеми шкіри може вирішити пілінг, а кому варто все-таки утриматися від неї, оскільки є протипоказання. Пілінг - перетворює зовнішність, візуально омолодивши обличчя! За допомогою пілінгу можна ефективно оновити шкіру обличчя, поліпшити її рельєф, прибрати пігментацію, усунути зморшки. Також пілінгом можна позбутися застійних плям постакне, шрамів та рубців.Зазвичай пілінг проводять на обличчі, проте якщо є проблеми на інших ділянках, наприклад, руках, шиї, декольте, пілінгом можна обробляти і ці зони.

Хімічний пілінг буде ефективним у будь-якому віці, для будь-якого типу шкіри, головне правильно вибрати кислоти та їх концентрацію. Про чудові властивості фруктових та молочних кислот знали дуже давно. Всі ми пам'ятаємо легенди про молочні ванни Клеопатри та про те, як наші бабусі відбілювали обличчя соком лимона, робили маски з ягід та фруктів для покращення стану шкіри, боротьби з раннім старінням.

Види хімічних пілінгів та які естетичні проблеми можна вирішити за допомогою кислот.

Хімічний пілінг – це контрольований процес видалення верхніх шарів шкіри при дії на неї спеціальних хімічних складів для її фізіологічного оновлення за рахунок посилення швидкості відлущування.

Показання до хімічного пілінгу:

1.Сірий, тьмяний колір шкіри.

2.Локальна пігментація, гіперпігментація.

3.Гіперкератоз, покращення рельєфу шкіри.

4.Сухість, стягнутість шкіри.

5.Зморшки.

6.Втрата еластичності, нечіткий овал обличчя.

7.Боротьба з рубцями, шрами, розтяжки.

8.Вугрова хвороба, постакне.

9.Підвищена жирність шкіри.

Як бачимо, за допомогою даної процедури можна позбутися багатьох проблем, але головне при цьому правильно вибрати той чи інший вид пілінг і його концентрацію. Це може зробити лише досвідчений лікар-косметолог, який пройшов спеціальне навчання по хімічним пілінгам. Інакше, проста на перший погляд процедура, може призвести до ускладнень. Важливо дотримуватись усіх рекомендацій косметолога, використовувати підібраний ним постпілінговий догляд.

У сучасній косметології пілінги класифікуються на 3 групи:

  1. Поверхневий пілінг – найпоширеніший вид хімічного пілінгу. Вплив цього пілінгу зачіпає лише верхні шари відмерлих клітин епідермісу. Крім зволоження, очищення та відлущування верхніх шарів шкіри, пілінг нормалізує дію сальних залоз, має бактерицидні властивості, що допомагає у боротьбі з акне. Так само поверхневі пілінги беруть активну участь у багатьох в anti-age протоколах для лікування фото, хроно старіння. Досить добре переноситься, за дотримання всіх рекомендацій косметолога, практично не має побічних ефектів.

  2. Серединний хімічний пілінг. Вплив цього виду пілінгу торкається рогового шару аж до базальної мембрани, тому цей пілінг вимагає реабілітації, при цьому вигляді пілінгу спостерігається сильне лущення. Пілінг має потужну омолоджуючу дію за рахунок стимуляції структурних елементів дерми. Також підходить для боротьби зі шрамами, рубцями, розтяжками. Є чудовим кератолітиком, бореться із застійними плямами постакне.

  3. Глибокий хімічний пилинг . Цей вид хімічного пілінгу проводиться виключно у стаціонарних умовах, прирівнюється до операції та робиться під наркозом. При цьому виді пілінгу епідерміс «випалюють», торкаючись базальної мембрани. Вплив прирівнюється до хімічного опіку, тому тривала реабілітація, до п'яти місяців. Роблять такий пілінг для позбавлення від шрамів, рубців, глибоких зморшок. Ефект від пілінгу може тривати до 5-7 років, але робити його можна лише один раз у житті.

Можливі ускладнення при хімічному пілінгу.

Легкий поверхневий пілінг практично завжди відбувається без ускладнень. Можливе невелике почервоніння шкіри, відчуття стягнутості, яке минає протягом години-двох. На 3-5 день можливо лущення шкіри.

Ускладнення після серединного хімічного пілінгу.

-Алергічна реакція на дію хімічної кислоти.

-Ерітема, неприємне почуття стягнутості.

-Герпетичні висипання.

-Пігментація.

-Поява пігментних плям.

Найбільший ризик ускладнень має глибокий пілінг. При цьому пілінг пошкоджуються меланоцити, клітини, які відповідають за колір шкіри. При дії фенолу вони можуть зруйнуватися повністю і цей процес необоротний. Тому тим, хто робив цей пілінг заборонено засмагати, тому що шкіра піддаватиметься впливу шкідливого сонячного випромінювання в рази сильніше.

Протипоказання до виконання процедури пілінгу:

1.Алергічні реакції на компоненти пілінгу.

2.Порушення цілісності шкірного покриву на місці нанесення складу.

3.Вагітність, лактація.

4.Схильність до келоїдних рубців.

5.Герпес у гострій стадії.

6.Новоутворення.

7.Епілепсія.

8.Агресивні процедури протягом останніх 6 місяців (лазерне шліфування, фототерапія, ретиноїдні пілінги).

Процедури пілінгів можна проводити абсолютно у будь-якому віці, його можна робити як жінкам, так і чоловікам. Пілінги зарекомендували себе як ефективні, безпечні процедури, що дають швидкий видимий результат усунення великого спектру естетичних проблем

Грамотний підбір хімічного пілінгу, адекватний реабілітаційний період дають по-справжньому приголомшливі результати!

Posted in Статьи on Oct 29, 2017





Зворотній дзвінок RedConnect