Меню
Пошук

Грижі повік: причини появи та способи лікування

Прибрати грижі повік без хірургічного втручання

Очі – унікальний, складний орган у нашому організмі. Красу нашого обличчя підкреслює не лише форма та колір очей, а й шкіра навколо них. Часто періорбітальна зона здатна видати не лише наш вік, а й проблеми зі здоров'ям.

Набряки під очима, поява «мішків» у зоні нижньої повіки дуже поширене явище. Найчастіше ця проблема приносить людині масу неприємностей, надаючи людині стомлений, болючий вигляд.

Причини набряків під очима

Набряклість під очима може бути тимчасовою, іноді пов'язаною з харчовими уподобаннями (солона, гостра їжа), багато рідини, випитої перед сном, алкоголь, погана фізична активність. Зазвичай проявляється після нічного сну і може зменшуватись або зовсім зникати протягом дня. Така часта дія на тонку, ніжну, чутливу шкіру навколо очей призводить до її перерозтягування. З віком набряклість може візуалізуватися вже постійно, в області нижньої повіки можуть утворитися грижові мішки, додаючи людині вік. Грижі повік можуть з'явитися і в молодому віці. Пов'язано це індивідуальною конституцією очної ямки, генетична схильність так само має значення.

ЩО ТАКЕ ГРИЖІ ПОВІК?

Грижі повік являють собою гіпертрофовану набряклу розрослу жирову тканину. Очне яблуко від очної ямки відокремлює періорбітальна клітковина, яка виконує захисну, амортизаційну функцію. Періорбітальний жир відокремлений від шкіри повік перегородкою – мембраною, яка утримує його всередині очниці.

Періорбітальні грижі – це косметичний дефект. Часто збільшена підшкірно-жирова клітковина, що розросла, в області очниці може викликати загальний дискомфорт, швидку стомлюваність очей, зниження чіткості і гостроти зору. Іноді відбувається здавлювання слізної протоки періорбітальним жиром, що призводить до мимовільної сльозотечі. Іноді ці проблеми пов'язані із захворюванням внутрішніх органів.

Щоб уникнути негативних наслідків гриж повік, потрібно вже за перших симптомів розпочинати профілактичні заходи. Правильний варіант спочатку з'ясувати причину, можливо, є проблеми захворюваннями внутрішніх органів, наприклад нирок. Часті кон'юктивіти, алергічні ренити, запалення пазух носа можуть спровокувати надмірну набряклість. Іноді, у жінок може відзначатися посилення набряклості в періорбітальній зоні у певну фазу менструального циклу. Це може бути пов'язане із гормональними порушеннями.

Профілактика полягає у дотриманні певних правил у доборі косметичних засобів. Вони повинні бути спеціально призначені для делікатної шкіри навколо очей.

Також можуть позитивно впливати лімфодренажні масажі як обличчя, так і всього тіла. Ефект можуть надати апаратні процедури, такі як кріоліфтинг, ультрозвукова терапія.

ЯК ПРИБРАТИ ГРИЖІ ПОВІК?

Більш яскравий, пролонгований ефект може мати мезотерапія періорбітальної зони. Відмінний результат кореції грижових мішків непрямими ліполітиками наприклад, MesoSlim MesoExpert, які показані для ін'єкцій в даній зоні. До складу таких препаратів входять інгридієнти, які здатні надавати ліпіполіз гіпертрофованої жирової клітковини. Крім цього, додаткові інгредієнти манітол, рутин, вітамін С здатні зменшити набряклість, нормалізувати стан стінок капілярів, зміцнити тонку шкіру навколо очей.

Такі процедури необхідно робити курсом задля досягнення позитивного результату від ліполітичної корекції. Курс призначає лікар-косметолог та його тривалість залежить від вихідного стану гижових мішків, віку пацієнта, його індивідуальних особливостей. Дуже доцільно після ліполітичної корекції гриж повік попрацювати з якістю шкіри, зволоживши і ущільнивши її, стимулюючи вироблення колагенових та еластинових волокон. Для цього застосовують класичну мезотерапію з використанням комплексних мезопрепаратів. Також для зволоження тонкої зневодненої шкіри навколо очей можна порекомендувати препарати із вмістом гіалуронової кислоти. У будь-якому випадку, для кожного окремого пацієнта потрібна індивідуальна консультація лікаря-косметолога!

Процедури мезотерапії зазвичай добре переносяться пацієнтами, з побічних ефектів можна відзначити почервоніння у місці проколу, мікрогематоми, синці, набряклість.

На жаль, іноді буває так, що процедурами мезотерапії не завжди можна вирішити проблему гриж нижньої та верхньої повіки. Іноді грижі можна усунути лише хірургічним шляхом, вдаючись до процедури блефаропластики.

Виконують таку процедуру лише досвідчені пластичні хірурги. Можна виділити основну традиційну шовну блефаропластику нижньої повіки, коли хірург для розрізу може застосувати скальпель, так і скористатися інноваційною лазерною технологією. Для того, щоб не доводити справу до хірургічного втручання, необхідно вчасно звертатися до лікаря-косметолога для отримання грамотної консультації щодо усунення цієї складної проблеми.

І на завершення, хочеться сказати, що здоровий спосіб життя, правильне харчування, повноцінний сон здатні творити дива!

Posted in Статьи on Feb 01, 2018





Зворотній дзвінок RedConnect